Hoppa till huvudinnehållet
Institutionen för informationsteknologi

Automated Reasoning Arena

Att främja forskningssamarbete mellan avdelningar inom institutionen och med externa parter

Om Automated Reasoning

Automatiserad resonemang är ett delfält av teoretisk datavetenskap och matematisk logik som syftar till att göra dataprogrammen autonoma och logiska skäl (till exempel att datorprogram automatiskt kan hitta lösningar för ett brett spektrum av problem). Under de senaste åren har automatiserad resonemang använts för ett brett utbud av applikationer, inklusive SAT (beslutsprocedurer för propositionell logik), SMT (lösare för Satisfiability Modulo Theories), interaktiv stämning provning, hårdvara och mjukvaruverifiering, testfall generering och planering, och har på många domäner kraftigt drivit den senaste tekniken.

Automatiserad resonemang har varit en viktig del av forskningen vid Informatikavdelningen (Uppsala universitet). Detta innefattar utveckling av nya SMT-lösare (t.ex. för nya teorier som strängar, flytpunktsnummer eller kvantifierare), utveckling av nya teoremprover, användningen av automatiserad resonemang i betydande tillämpningar avseende verifiering och testning av olika säkerhetskritiska system och betydande deltagande i gemenskapsarbetet.

Automated Reasoning Arena kommer att fungera som en plattform för att främja tvärvetenskapligt samarbete, samordna forskningsverksamheten inom detta område och göra forskningen om automatiserad resonemang mer synlig, både internt (universitetsnivå) och externt.

Mer information om Automated Reasoning Arena och vårt arbete inom arenan finns på vår engelskspråkiga sida.

Kontakta oss

Automated Reasoning Arena är en del av Institutionen för informationsteknologi som är belägen på Informationsteknologiskt Centrum (ITC) i Uppsala, Sverige.

Arenakoordinator
Riccardo de Masellis
kontakter
Philipp Rümmer (Datorteknik)
Tjark Weber (Datalogi)

Automated Reasoning Arenans e-postlista
E-postlistan kommer användas för nyheter och meddelanden. Du kan nå listans administratörer genom att skicka ett e-postmeddelande till mailto: it-AutomatedReasoning@lists.uu.se

Updates
  • Next seminar: Stay tuned
Uppdaterad  2021-04-09 16:36:04 av Victor Kuismin.