Hoppa till huvudinnehållet
Institutionen för informationsteknologi

Priser och utmärkelser

Nedan presenteras de priser och utmärkelser som har tilldelats institutionens medarbetare och studenter. information om priser som utdelats tidigare år är arkiverad under sidorna för forskning, utbildning samt övriga utmärkelser.Pedagogiskt pris till Tobias Wrigstad

Universitetslektor Tobias Wrigstad vid institutionen för informationsteknologi har tilldelats 2019 års pedagogiska pris inom området matematik, naturvetenskap och teknik.
Motivering:
Tobias Wrigstad brinner för sin undervisning. Med pedagogisk förmåga och ämneskunskap inspirerar han sina studenter. Han utvecklar kontinuerligt sin pedagogik med målet att studenter ska ta eget ansvar för sitt lärande. Med innovativa undervisnings- och examinationsformer, entusiasm och lyhördhet främjar Tobias studenternas lärande och intresse för ämnet. Tobias delar dessutom generöst med sig av sina pedagogiska erfarenheter till kollegor.

Yi Wang har fått IEEE TCRTS utmärkta tekniska prestation och ledarskapspris

Professor Yi Wang, Uppsala universitet, har belönats med IEEE TCRTS utmärkta tekniska prestation och ledarskapspris.

IEEE TCRTS Outstanding Technical Achievement and Leadership Award delas ut till personer för deras enastående tekniska prestation och ledarskap. Detta är en årlig utmärkelse som delas ut till mottagaren vid IEEE Real-Time Systems Symposium.

ERC-bidrag till Yi Wang

Yi Wang, professor i inbyggda system vid institutionen för informationsteknologi, får ett bidrag inom Europeiska forskningsrådets (ERC) utlysning av Advanced Grants 2018, för forskningsprogrammet "Customizable Embedded Real-Time Systems: Challenges and Key Techniques".

Totalt 222 forskare med 29 olika nationaliteter får dela på 540 miljoner euro som delas ut inom ERC Advanced Grants 2018. Bidragen är en del av forsknings- och innovationsprogrammet Horizon 2020.

ERC Advanced Grant riktar sig till etablerade och världsledande forskare. Bidraget har som syfte att ge forskarna en chans att förverkliga sina mest kreativa idéer och potentiellt ge resultat som får stor inverkan på vetenskap, samhälle och ekonomi i Europa.

STS-priset till Joachim Parrow

Joachim Parrow har fått motta STS-priset 2018 för att han som programmeringslärare på STS-programmet under flera år lagt ner sin själ i det som blivit en av STS:s mest uppskattade kurser.

Uppdaterad  2019-05-22 10:08:57 av Kajsa Örjavik.